Slottets hemlighet

En mörk natt i slutet av 1800-talet gick ett skepp på grund utanför Tjolöholms slott i Halland. Vinden piskade och vågorna slog, men som tur var lyckades allt folk ombord ta sig iland. De släpade sig upp på stranden, där en slottspiga hjälpte dem in i värmen. Men det var inte bara människor som kom med in på slottet …

Skeppet hade haft okända fripassagerare. Tre små naturväsen hade tagit sig ombord medan båten låg i en skotsk hamn och av misstag följt med ända till Sverige. Nu smög de sig blöta och frusna efter människorna in i det stora slottet.

Så här börjar berättelsen om de tre underliga figurerna – Jenny Greenteeth, Lubberkin och Puck. Vad hände sedan? Nu är det din tur att skriva! Skriv färdigt berättelsen om de underliga figurer och ta chansen att vinna en Ipad mini eller den superfina boken Nordiska väsen av Johan Egerkrans (som också har ritat Puck här ovanför).

Tävlingen är ett samarbete mellan Tjolöholms slott och Barnens bibliotek – läs mer om den här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s