En tiggares historia

feliciaNumera åker jag buss till och från jobbet. Den stora fördelen är ju att det är betydligt enklare att läsa på en buss än på en cykel. Igår läste jag serieboken Felicia (2014) av Sara Olausson och Felicia Iosif.

Det är en sann berättelse om när författaren till boken, Sara Olausson, träffar Felicia på gatan. Felicia är tiggare. Hennes familj i Rumänien tror att hon har ett riktigt jobb i Sverige, men i själva verket försöker hon få ihop pengar genom att tigga i Sverige. Och det är så befriande/jobbigt/sorgligt att lära känna Felicia lite grann i historien om varför hon kommit hit och hur hon ser på sitt liv.

Och förstå att alla människor som sitter på gatorna i Malmö (som jag ser) och andra städer alla har en bakgrund, en historia kring varför en sitter där en sitter. Det blir betydligt svårare att gå förbi när du läst den här boken. Den är bara på några sidor och fungerar att läsa redan från 9 år. Fast egentligen tycker jag att alla borde läsa den. En viktig bok speciellt idag!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s