Nyckelns hemlighet

523-4-430867_nyckelns_hemlighet_per_webbDet har alltså kommit en ny del i Ewa Christina Johanssons hemlighetsserie. I Nyckelns hemlighet hittar Ellas tvillingsyster en gammal nyckel på skolgården. Hon ger nyckeln till Ella, som direkt känner att det är något speciellt med den, det är som om nyckeln vill säga henne något. Genom nyckeln får Ella ta del av en händelse som skett för väldigt länge sedan, en historia om kärlek, svek och svåra val. Vålnader börjar visa sig och andra mystiska och läskiga saker sker. För att nysta upp allt detta spännande måste Ella bl.a. ta hjälp av en skolbibliotekarie (!) och det lokala museet.

Om ni missat denna serie, så måste jag bara tipsa om den! Böckerna är lättlästa, rätt korta, stor text, på vissa sidor finns illustrationer. De är inga mästerverk men de funkar så bra för så många olika typer av barn. Jag har elever från åk 3 till 9 som älskar serien. Jag tycker Ewa Christina Johansson är grym på att skriva så där lagom-obehagligt-läskigt och lyckas även få med en genusmedvetenhet som inte är jättevanligt förekommande i denna genre.

  1. Carola

    Nu blev jag sugen på att läsa boken. Har inte hört talas om serien tidigare faktiskt. Finns det många delar?

    • Karin

      Gör det! Ja, detta är femte delen och serien kommer fortsätta. Även om att alla böckerna har samma huvudkaraktär så kan de ses som fristående och behöver allts inte läsas i någon speciell ordning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s