Ska vi ses?

9187221292Ska vi ses? kom redan förra året men det är först nu som jag haft tillfälle att läsa den. Jag gillar verkligen den här lilla, korta (28 sidor), lättlästa ungdomsboken. Mårten Melin imponerar på mig med sin förmåga att skapa berättelser med djup och levande karaktärer med så få ord (Aldrig förlåt, som kom 2011, är ett annat tips av samma författare och format).

Ska vi ses? berättar om ett sånt där pirrigt, laddat möte mellan främlingar på ett tåg. Maria ska hälsa på sin farmor i Göteborg och på tåget dit hamnar hon mitt emot Alex och Anna. Maria tycker Anna är sjukt het, ska hon våga ta kontakt? Snart är tåget framme och deras vägar kanske aldrig möts igen? Citatet nedan är ett bra exempel på tonen i boken (från sida 10).

Jag reser mig. Går till bistron och köper kaffe.
Sen går jag tillbaka till min plats. Och sätter mig.
Just då gungar det till.
Jag spiller kaffe på knät. Inte så mycket.
-Oj då, säger Anna.
Hon tar en servett. Och torkar mig på knät.
Jag blir helt skakig. Annas hand på mitt knä.
Jag vill att hon ska hålla kvar den.
Men hon tar bort den. Så klart.

  1. Pingback: God jul och gott nytt år | Mårten Melin
  2. Pingback: Pride <3 | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s