Spänniga julklappstips

rödaspårinmuradeFör den 10-12-åring som önskar sig riktigt spännande läsning har jag två finfina julklappstips. Båda böckerna handlar om döda barn, fast på lite olika sätt. Röda spår (av Katarina Genar) utspelar sig under sommarlovet och Inmurade (av Lena Ollmark) börjar precis när sommarlovet slutat.

I Röda spår möter vi Samuel som tillsammans med sin pappa ska hänga i ett sommarhus några veckor. Samuel känner direkt att det är något som inte stämmer med huset. Det ger honom kalla kårar. Pappa verkar inte alls känna av något, men Samuel får kontakt med en gubbe som varnar honom för märkliga saker i huset. Samuel vet inte vad han ska tro, men plötsligt får han bevis för att något inte är som det ska vara. Lättläst är boken dessutom!

Inmurade är den första delen i Firnbarnen. I Firnbyn finns en skola som nyligen blivit renoverad. Dit kommer Leo som ny elev och han lär känna Natta och Teddy när de tillsammans råkar hamna i skolans nya träslöjdssal. Det visar sig att det inte är ensamma. Vad är det för mystiskt som hänt i den nya träslöjdssalen? Vad är firn egentligen och hur kan man vara säker på att inte ondska finns i nya former på skolan? Mycket spännande bok.

En kommentar

  1. Pingback: Ringar på svart vatten | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s