Jag längtar efter sommaren…

När jag blev stulen andra veckan i juniNär jag äntligen blev stulen igen

Visst, jag kan hålla med om att det är lite mysigt med tidiga kvällar, tända ljus och filt över benen i soffan. MEN jag gillar ändå sommaren mest! Med Siri Kolus böcker om Vilja drömmer jag mig dit…

Viljas familj vill inte göra något kul på sommarlovet. Det roligaste som händer är att de ska åka och träffa släkten. Och det är på vägen dit som det händer. Familjen blir stoppad av ett rövargäng som stjäl alla deras saker och kidnappar Vilja. Först planerar Vilja att fly, men hon beslutar sig snabbt för att det inte är bråttom att rymma tillbaka till de tråkiga föräldrarna och den bråkiga systern. Piratfamiljen är riktiga livsnjutare som älskar att bada, spela spel och äta mängder av godis. Middagen serveras alltid utomhus och alla sover i tält. Lägg därtill fartfyllda biljakter, proviantrån och knivkastning. Snart är Vilja själv med på rövarnoterna. Det är härligt, roligt och överraskande! Och karaktärerna är hur sköna som helst!

Siru Kolu tilldelades Finlandia Junior Prize för När jag blev stulen andra veckan i juni 2010, och den blev filmatiserad 2011 (men verkar inte ha distribuerats i Sverige än så länge, eller vet någon mer om den?). I somras kom fortsättningen, När jag blev stulen igen. Rövargänget is back och jag längtar efter att läsa om nya äventyr tillsammans med Vilja! (Vilken tur att den ligger bredvid min säng då?!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s