Lite mer än en kram

https://i0.wp.com/bilder.norstedts.se/bilder/omslag/448/29692662_O_1.jpg

Jag har läst Mårten Melins nya bok! Lite mer än en kram handlar om lite mer än en kram… Manne, 13 år, är ensam hemma. Han sätter på musik (rätt så högt) i vardagsrummet, sjunger med (rätt så högt det med), går på toa och kommer hårdrocksvrålande ut därifrån i bara kalsonger JUST NÄR hans två år äldre syrra och två av hennes kompisar (den ena en nyinflyttad, snygg tjej från Stockholm) och han vill bara försvinna i ett hål i marken. Pinsamt är bara förnamnet! Men Moas kompisar tycker Manne är typ gullig.

När tjejerna börjar hänga hemma hos dem, sitta vid köksbordet och dricka kaffe och kolla på film på kvällarna och sånt stannar Manne helst på sitt rum. Men Amanda, den nya tjejen, säger att han gärna får hänga med dem och då gör han det. Det verkar nästan som att hon är intresserad av honom?! Manne tror knappt det är sant.

Det är pirrigt, stort och jättespännande! Och jättesvårt att inte säga något om till någon, men det har Manne lovat Amanda – att allt ska vara en hemlighet.

Lite mer än en kram handlar om hur det egentligen känns när man gillar någon och hur det är, det där som alla pratar om. En rak berättelse som tar dem som den handlar om på allvar! En superviktig bok helt enkelt!

PS. Tack förresten Mårten för det sista kapitlet, annars hade det varit för sorgligt, hur det blir…

  1. Ping: Enorm debatt | Mårten Melin
  2. Ping: Barn och böcker om sex | Bokfreak
  3. Ping: Mycket mer än en puss | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s