Barbro

lorangaEfter att Barbro Lindgren fick Alma-priset i våras så har vi haft turen att kunna ta del av en massa schyssta grejer om och med hennes författarskap. Jag var på utställningen Loranga! Loranga! på Dunkers i Helsingborg (som tyvärr är över nu) och fick för en stund smyga in i henne bild- och fantasivärld. I anslutningen till utställningen visade de även dokumentären Äntligen måndag – en film om Barbro Lindgren, där man får följa Barbro mycket nära inpå hennes vardag och känsloliv. Det känns som att Barbro är suverän på att vara personlig, men inte privat. Hon öppnar upp, men det känns som att hon är full av hemligheter som vi aldrig kommer få ta del av. Om du inte har möjligheten att se Äntligen måndag – en film om Barbro Lindgren så finns det en massa annat om och med Barbro på nätet; kolla på SVTs program Sverige när de intervjuar henne, när hon medverkar i Babel eller lyssna på när hon medverkar i podden Värvet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s