Två serier du inte får missa

röd som blodI dagarna har den första delen i succétriologin om 17-åriga Lumikki släppts i Sverige. Lumikki Andersson har tidigare varit mobbad och håller sig därför gärna lite för sig själv. En dag hittar hon tvättade pengar i skolans mörkrum. Det visar sig att några av skolans elever har hittat plastpåsar med blodiga sedlar. Helt plötsligt är Lumikki indragen i en härva av internationell narkotikasmuggling. Serien är skriven av finska Salla Simukka och är såld till 43 länder. Röd som blod passar dig som är 15 år eller äldre.

paxEn svensk serie som också håller på att göra internationell succé är Pax. De två första böckerna, Nidstången och Grimmen, släpps i Sverige under hösten men har redan sålts till 17 länder. Serien är skriven av Åsa Larsson (som är superkänd för sina deckare för vuxna) och Ingela Korsell. Henrik Jonsson har gjort de fina bilderna. Förlaget beskriver böckerna som urban fantasy. Ett actionfyllt drama om magi, som utspelar sig mitt i dagens Mariefred. Där börjar det hända konstiga saker. Onda krafter försöker erövra det hemliga, magiska biblioteket, som funnits under kyrkan i hundratals år. Väktarna Estrid och Magnar har vigt sina liv åt att skydda biblioteket, men i takt med att de blir äldre börjar bibliotekets magiska skydd försvagas. Bröderna Alrik och Viggo visar sig vara utvalda för att hjälpa till att försvara biblioteket mot de mörka krafter som vill ta makt över det. Böckerna passar dig som är 9 år eller äldre.

 

En kommentar

  1. Ping: Missa inte Pax! | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s