Nu har jag läst…

tusen och en chans

… och jag gillade verkligen Tusen och en chans! Zoe, 15 år, skriver brev till Stu, en dödsdömd fånge i Texas. Han mördade sin fru, när han upptäckte att hon varit otrogen. Zoe tänker att Stu måste veta allt om skuld och skriver sin bekännelse till honom. Zoe är nämligen också skyldig till någons död, skillnaden är att hon kommit undan med det.

I Zoes brev får vi veta vad som faktiskt har hänt. Det är en berättelse om kärlek, svek och hemligheter. Med en spänning som stiger för varje brev jag läser. Och jag vill inte att de ska ta slut, för då kommer något fruktansvärt att ha hänt.

Tusen och en chans påminner om några andra böcker som jag läst. Till exempel Ally Kennens Brevvännen. Brevväxlingen med en dödsdömd fånge är på pricken, men det är också något med tonen, den distanserade. Som också får mig att tänka på Joyce Carol Oates böcker.

Och precis som Belly står mellan Conrad och Jeremiah i Jenny Hans trilogi som börjar med Sommaren jag blev vacker, och fortsätter med Ingen sommar utan dig och Sommar för evigt) står Zoe också mellan två bröder, Max och Aaron. Förstå mig rätt nu. Likheterna är något bra, alla är ju favoriter!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s