När det inte är som vanligt

Imorgon är allt som vanligtLilian har en hemlighet. Ibland dricker hennes mamma för mycket. Då blir allt konstigt. Storasyster Tanja är ofta sur och ilsken. Tintin, deras storebror, har flyttat hemifrån, men kommer när det behövs.

Snart är det luciafest i skolan, men Lilian vet inte om hon vill att mamma ska komma och titta. Inte om hon är konstig i alla fall. Då skulle hon skämma ut sig, och Lilian totalt!

Lilian tänker mycket på det här med mamma. Ingen får veta. Hon dör hellre. När läraren Viktor tjatar om utvecklingssamtal eller bästisen Nina inte tror på henne när hon säger att mamma har magsjuka blir allting så svårt. Då försöker Lilian ännu mer, hon ”är glad” och hjälper till jättemycket med luciaförberedelserna. Men ibland orkar inte Lilian heller, hon blir arg och förstör för kompisarna på rasten.

Lina Stoltz Imorgon är allt som vanligt är en superviktig bok! För den som känner igen sig. Och för den som någon gång kommer att känna igen sig. Det som händer Lilian, händer flera barn varje dag. På riktigt.

Bokslukarsällskapets tredje program handlar om just Imorgon är allt som vanligt. Om ni inte har lyssnat redan, så gör det! Niki, Max och Ebba reser i Illustratio för att träffa Lilian, när det värsta händer. Då känns det i magen på mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s