Det handlar om dig

dethandlaromdigJag tycker det är lite svårt att skriva om den här boken. Jag tycker om den, men är lite kluven. Det handlar om dig berättas av en tjej som just börjat gymnasiet. På en fest en sen natt träffar hon en person som hon blir förälskad i och boken är skriven till honom. Vi får följa denna kärlekshistorias upp- och nergångar.

Jag tycker verkligen om hur historien är uppbyggd av kortare delar och skriven som ett brev till ”han” som vi aldrig får veta namnet på. Detta är bloggarens Sandra Beijers debutbok och jag blir imponerad av hur väl hennes språk flyter på. Jag fastnar och sträckläser den, vilket innebär att den har något som fångar mig.

Vad jag saknar är dock någon typ av vägledning av författaren. Jag tycker verkligen inte om när böcker är övertydliga eller när en författare försöker trycka ner moralkakor i halsen på mig, men i Det handlar om dig upplever jag flera situationer som jag känner att läsaren lämnas för ensam i. Inte minst då jag tror att de som kommer läsa denna bok framförallt kommer att vara tjejer i senare tonåren.

Det handlar om dig påminner mig om Kapitulera omedelbart eller dö (från 2011) som jag gillade jättemycket. De har lite samma historia, platser och båda är uppbyggda av korta intensiva kapitel. Men Kapitulera omedelbart eller dö har ett ännu bättre språk och även en sak till som jag saknar i Det handlar om dig, nämligen en hyllning och ett fokus på vänskap.

  1. Ping: Det handlar om att skriva | Bokfreak
  2. Ping: Allt som blir kvar | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s