Fortsättning följer…

Bergtroll på slottetGregor - de hemliga tecknen

Jag har läst två fortsättningar. Bergtroll på slottet (den andra delen i Spådomen om Jack) av Martin Olczak tar vid där den första slutade. Jack har rymt hemifrån tillsammans med drakungen Silvertass. De har blivit vänner och han vill skydda henne till varje pris. Men drakdödaren Sankt Göran är ute efter dem, och hans korpar finns överallt. Böckerna om Jack är härligt spännande och lätta att läsa. Den enda invändning  jag har är att de tar slut alldeles för fort och mitt i. Men det kommer fler!

De hemliga tecknen är den fjärde och näst sista boken i Krönikan om Underjord.

När Gregor denna gång återvänder till Underjord är det inte för att uppfylla en ny profetia, utan för att hälsa på sin mamma som vårdas på Regalias sjukhus. Men i Underjord verkar problemen dyka upp där man minst anar det och snart har Gregor, hans lillasyster Boots och deras vänner ramlat rakt in i en halsbrytande jakt på jättelika råttor och möss som bara kan sluta på ett sätt. Med döden. Frågan är bara för vem? 

”Dödsspännande” har någon sagt om de här böckerna – och jag kan bara hålla med! De går I N T E att sluta läsa! De hemliga tecknen är mörkare än någon av de tidigare delarna i serien. Och mer otäck. Riktigt otäck. Mina tankar (som vuxen?) går till andra världskriget och förintelsen. Till skillnad från övriga delar märks det tydligt att detta är en mellanbok, den slutar också mitt i. Den femte och avslutande delen, Krigarens död, kommer i alla fall i juni och vet ni vad?! Det går fort dit nu! Något som också gör mig nyfiken på den sista boken är vad som är på gång mellan Gregor och Luxa. Jag anar love!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s