Bokfreak <3 böcker

Idag den 23 april firas Världsbokdagen! Vi vill lyfta kärleken till böcker och ger er därför chansen att vinna två av vårens godingar…

Boken om Mademoiselle OiseauDet handlar om dig

Boken om Mademoiselle Oiseau av Andrea de La Barre de Nanteuil och Lovisa Burfitt är en härlig saga om nioåriga Isabella, som en dag av misstag trycker på våning sex istället för fem när hon kliver in i hissen och innan hon hinner blinka dras in i Mademoiselle Oiseaus lägenhet. En bok om ‘”livet och kärleken och drömmarna”.

Sandra Beijers Det handlar om dig är historien om den första, stora kärleken…

Jag är femton år, sju månader och tre dagar första gången vi träffas. Jag står i ett vardagsrum hemma hos någon som heter Erik. Du sitter med en ölburk i knät framför ett svart piano. Du är femton år, med konkav bröstkorg och blanka ögon efter den senaste burken du tömt och kastat mellan stolsbenen. Jag känner dig inte men senare, när vi står i kön till badrummet, ringer din mobiltelefon och du svarar på ryska. Fyra timmar senare följer du mig hem.

För att ha chans på någon av böckerna skriv en kommentar under detta inlägg IDAG, där du med 1-3 meningar beskriver en favoritbok. Glöm inte att också lämna din mailadress och berätta vilken av böckerna du helst vill vinna. Imorgon avslöjas de två lyckliga. Lycka till!

P.s. Karin har läst Det handlar om dig och snart får vi veta vad hon tycker om den!

 1. Angelica

  Kul med tävling! En av mina favoritböcker läste jag för kanske 15 år sedan, det är Min morbror trollkarlen och till skillnad från andra som läst serien om Narnia älskar jag just den boken, hur författaren bygger upp världen och man blir verkligen en del av den. Den öppnade också för att jag sträckläste hela serien, vilket var första gången jag gjort. Kärleken för böcker vidgades om möjligt ännu mer med den läsupplevelsen! (Jag vill helst vinna Boken om Mademoiselle Oiseau)

 2. Lillemor

  ”Överflödet Fabriken” av Leslie Kaplan. För att Kaplan med så få meningar lyckas gräva sig ner i magen på mig, få mig att andas betongfukt och gå över innergårdar, fläckad av alla ögon som ser på mig. Helt otroligt.

 3. Evelina

  Harry Potter och de vises sten av J.K Rowling, att läsa den för första gången är som att möta en ny bästa vän och när man läser om den är det som att prata om gamla minnen ihop med sin bästa vän. Jag vill helst vinna Boken om Madeomiselle Oiseau).

 4. Marie i Skåne

  Finns så många men Broarna i Madison County är en. Romantisk, enkel och vacker. Om jag vinner önskar jag Mademoiselle Oiseau.

 5. Ofelia

  Min favoritbokserie är trilogin om Nancy av Elsie Johansson. När jag läste dem lärde jag känna Nancy så bra och förstod henne verkligen. Dessutom är det alltid så mysigt och extra intressant med en historisk roman där man verkligen känner tiden, även om jag inte levde då. (Jag vill helst vinna Det handlar om dig!)

 6. Elin

  En favoritserie jag har är The Mortal Instruments-serien av Cassandra Clare. Det är lätt att ryckas med in i deras värld, det känns som att man är där och upplever deras äventyr tillsammans med dem. Det är en perfekt serie att läsa om man vill fly vardagen och vill bli helt uppslukad av sin bok!!
  Ifall jag skulle ha turen att vinna skulle jag vilja ha Det handlar om dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s