Tur gånger tre

”Kära Mamma bortom floden…” börjar elvaåriga Moses Lo Beau sina brev som hon skickar med flaskpost från flodstranden, där hon hittades som nyfödd. Översten och miss Lana har tagit hand om Mo, som har växt upp i den lilla hålan Tupelo Landing, långt nere i amerikanska södern. Trots att Mo tycker sig ha haft tur drömmer hon om att hitta sin mamma.

På dagarna hjälper Mo till på miss Lanas café eller hänger ihop med bästa kompisen Dale. Dagarna är lika. Tills en dag kriminalassistent Joe Starr, som säger sig utreda ett mord i grannstaden, stiger in på caféet. Snart har han två mord att utreda. Mr Jesse, stadens grinigaste gubbe, har också hittats mördad.

Mo och Dale bestämmer sig för att hjälpa till. (Äntligen ska Mo få visa sina talanger för att snoka reda på saker!) De öppnar detektivbyrån ”Desperadodetektiverna”. Först ska de lösa mordgåtan, men Mo har förhoppningar om att finna lösningen på sitt eget mysterium också.

Det här är en härligt spännande, rolig och överraskande (!) berättelse med sköna karaktärer! Jag blir alldeles varm om hjärtat när jag tänker på den… På någon blogg läste jag att den påminner om Jellicoe Road, fast för något yngre läsare. Så är det absolut! Tur gånger tre är Sheila Turnages första bok för unga. Jag hoppas på fler!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s