Internationella kvinnodagen

liv

Idag är det Internationella kvinnodagen och jag vill tipsa om böcker som passar att läsa denna dag (bild av Liv Strömquist).

Liv Strömquist – Hundra procent fett, Einsteins fru och Prins Charles känsla

Läs henne för att hon är expert på att på ett lätt och smart sätt förklara invecklade politiska teorier. Serierna får en att förstå strukturer, kanske sätta ord på känslor en upplevt och så är de sjukt roliga också. Sen tycker jag alla borde lyssna på hennes sommarprat!

Sara Hansson – Vi håller på med en viktig grej och Den hemliga kroppen

Hon berättar historier om vardagen som får en att tänka efter och känna igen sig. Den hemliga kroppen är bara några få sidor lång men hinner ändå beskriva hur en persons förhållande till sin kropp kan förändras genom tid på ett fantastiskt sätt.

Christina Herrström – Tusen gånger starkare

En bok som kan göra en arg men även ger hopp om förändring och mod. Har filmatiserats!

Jessica Schiefauer – Pojkarna

Augustprisvinnare som är en spännande, annorlunda och ganska obehaglig bok om tre tjejer som på nätterna förvandlas till pojkar och deras olika upplevelser kring detta. Den berättar en historia om ojämlikhet, kärlek och vänskap.

Sara Kadefors – Lex bok

Boken ställer många viktiga och aktuella frågor på sin spets som har med bloggar och andra sociala medier att göra. Den beskriver också mycket bra problem för den som precis håller på att komma ut ur tonåren och in i vuxenvärlden.

  1. Lillemor

    Roligt att så här på kvinnodagskvällen upptäcka att jag faktiskt ägnat några timmar just idag åt att läsa ut just Lex bok. Behöver låta historien smälta in lite innan en egen recension ska knåpas ihop. Men absolut en bok värd tiden den tog!

    • Karin

      Ja, kul! Jag förstår att Lex bok kan behövas smälta lite, för den är speciell på många sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s