Onsdag kväll strax före sju

onsdagkvällPå första sidan i Onsdag kväll strax före sju möts du av en kort beskrivning av ett brott. En femtonårig pojke har hittats knivskuren på en gångväg i Alsta centrum. Två flickor i hans egen ålder har hittat honom liggandes där med ett vasst föremål instucket hjärtat, det verkar som om tjejerna kände honom. Hans liv gick inte att rädda.

Efter detta första blad så börjar en del av boken som kallas ”INNAN” där du får lära känna sex ungdomar som går i samma klass i den fiktiva förorten Alsta. I denna del får du inte veta mer om brottet men du förstår att det är något viktigt, något du kommer få veta mera om, något som personerna boken handlar om kommer bli berörda av eller inblandade i.

Dessa sex ungdomar har skilda hemförhållanden, bakgrunder och relationer till varandra men de möts varje dag i klassrummet. Varje kapitel berättas utifrån en av ungdomarnas perspektiv. Du får följa deras vardag på skolan och deras situation hemma men boken berättar framförallt om relationerna dem emellan. Onsdag kväll strax före sju tar upp våld, kriminalitet, kärlek, destruktiv men också fin vänskap. Den berättar om hur ens familjs religion kan påverka ens liv och på vilka skilda vis olika personer väljer att tolka en och samma religion. Den handlar även om hur det är att växa upp med en förälder som är psykisk sjuk och om att vilja bryta mönster och bli någon annan.

Trots att denna berättelse binds samman av brottet den börjar med så är den mycket mer en bok om samhället och relationer än en thriller eller spänningsroman. Jag fastnar i Onsdag kväll strax före sju och gillar den, den går fort att läsa och den passar till de läsare som gillar en text med högt tempo. Den är även mycket sorglig, men har samtidigt en hoppfullhet och visar att det finns flera olika vägar att gå.

 1. sofia

  Jag vill läsa hela boken.
  Men jag undrar om man kan läsa i datoren elle i mobilen.
  Sofia😄

  • Karin

   Ja, läst den! Om du vill läsa i dator eller mobil så finns den som e-bok, att köpa eller låna på ditt bibliotek!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s