Dystopi deluxe

Som om hösten kom på sommarenEn bok jag verkligen gillat på sistone är Jan Henrik Nielsens Som om hösten kom på sommaren. Världen som vi känner den har gått under. Systrarna Nanna och Fride har under flera år bott med sin pappa i en bunker och på så sätt kunnat leva sitt liv undan omvärlden som de inte vet någonting om.

Men så blir pappa sjuk. Hostan kommer. Det är så det börjar. Pappan ber flickorna att ta sig tillbaka till staden där det i deras gamla lägenhet ska (om staden finns kvar) finnas medicin. Men de vet ingenting om livet utanför. De vet knappt hur utomhusluft känns mot huden, att andas. Det är också så att deras mat börjar ta slut, och det finns inga alternativ. Nanna, som är storasyster får ta ansvaret för sin lillasyster på en resa (som ger mig rysningar som Vägen) tillbaka. Hon minns knappt var deras gamla lägenhet finns, och när de till slut når målet är ingenting som det verkar.

Det här är en riktigt spännande historia som tar tag i mig från första sidan. Den gör mig tagen, ledsen och glad på samma gång. Och trots att det är en riktig dystopi (framtidsbok med bara mörker) finns det hopp. Hur det ser ut får du läsa själv. Önskar att den kommer i pocket så jag kan köpa in den i klassuppsättning på min skola!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s