Böcker du måste läsa innan de blir film 2014

Film2014

En hel del godbitarböcker blir film under 2014. Passa på att läsa böckerna innan filmen släpps (i den ordningen tycker iallafall jag det är bäst att köra på).

Vampire academy släpps 13 juni i Sverige. Innan dess måste du hinna läsa första delen Törst. Och blir du riktigt hooked finns det såklart 5 delar till. För dig som gillar alla former av vampyrböcker.

En av böckerna jag ser mest fram emot som blir film är Triz värld i Divergent. Så himla spännande och galet läsningsframkallande. Filmen släpps 21 mars i Sverige.

The fault in our stars är väl inte så mycket att säga om. Hypad. Så hypad. Så hypad att mina förväntningar är orimligt låga. För hur kan filmen matcha boken? 22 juni får vi svaret.

Lois Lowrys bok Den utvalde (The giver) har några år på nacken. Redan 1993 släpptes den dystopiska boken om Jonas som lever i en utopisk värld. Jag ser fram emot filmen av två anledningar. Dels för att vi har den i klassuppsättning på skolan jag arbetar på, men också för att Alexander Skarsgård ska spela Jonas pappa. Det finns inget släppedatum för filmen ännu mer än 2014 så vi får vänta och se…

Mockingjay är ju inte heller så mycket att säga om. Den första filmen (det kommer bli två såklart) släpps den 21 november i Sverige. Mums fillibabba!

Om jag stannar av Gayle Forman är en bok som många gillar på min skola. Det är sorgligt med bilolycka så det förslår. Ska bli kul att se hur filmen blir. Det finns inget släppedatum till den filmen heller mer än 2014.

Rachel Cohn och David Levithan är två av mina favvoförfattare och tillsammans har de skrivit Naomi och Elys kyssförbudslista. Även den kommer bli film under 2014. Fantastiskt på min ära! Inget datum satt än. Håll utkik!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s