Att stoppa tiden

Månskensklockan : vem bestämmer över tiden (inbunden)Lukas får en gammal klocka av sin morfar när han fyller fjorton. Och som vanligt när det gäller Lukas morfar är det en bättre begagnad klocka. Lukas är van, men blir lite besviken när klockan inte fungerar. På natten vaknar han av månljuset som strilar in i rummet. Han tycker sig se ett sken runt klockan och när han vaknar igen på morgonen tittar han snopet på klockan som har börjat ticka. Han trycker in en knapp och plötsligt tystnar världen. Det är bara Lukas som kan röra sig, allting annat stannar. Han förstår att det är något mycket magiskt som hänt under natten. Han kan stanna tiden. Det här är en bok som utspelar sig i 70-talets Stockholm och Aten. Det finns en hel del gammaldags ord och utryck i boken, men det beror på att det är Lukas som berättar som en äldre man, tänker jag. Och då köper jag det. Klockan tar Lukas och hans kompis Felicia till Aten och jakten på Felicias mormor. Det är en spännande och historiespäckad bok med många filosofiska tankar kring vad tid egentligen är och betyder för oss. Och det är kanske mer än nånsin en aktuell fråga för oss smartphonetryckande och mindfulnessjagande människor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s