Glasbarnen

glasbarnen-FramsidaSilverpojken_Framsida kopia

Kommer ni ihåg den? Vinnaren av Barnens Romanpris 2013. Glasbarnen handlar om Billie, som är 12 år. Billies pappa har dött, och för att få en nystart vill hennes mamma att de ska flytta till Åhus, där mamman växte upp. Billie gillar det inte alls. Hon har inga kompisar i Åhus. Hon gillar inte huset de köper heller. De förra ägarna lämnade huset i all hast, alla möbler och böcker finns kvar. Snart börjar mystiska saker att hända i huset. Billie vaknar mitt i natten av att någon eller något knackar på hennes fönster, möbler och böcker som Billie flyttar på flyttas tillbaka och ibland gungar taklampan i ett av rummen därnere fram och tillbaka, som om någon hängde i den. Vem är det som försöker skrämma bort dem och varför?

Efter ett tag träffar Billie Aladdin, och de blir kompisar. Tillsammans börjar de forska i husets mörka historia. Det visar sig att alla som bott i huset har råkat illa ut. Billie försöker varna sin mamma, men hon blir istället arg på Billie. Billie och Aladdin måste hitta bevis. Innan det är försent!

Jag gillar att Glasbarnen skrämmer mig! Detta är definitivt ingen bok för dig som lätt blir mörkrädd. Jag gillar att boken utspelar sig i Åhus, dit åker jag på sommaren och badar i havet. (Det är roligt att känna igen sig!) Jag gillar också vänskapen mellan Billie och Aladdin, den är fin!

Jag gillar mindre att boken avslutas hastigt och kanske för lite för lätt. Förutom det känns det också ibland som att historien och karaktärerna mest blir skelett, jag vill ha mer! Här lyckas till exempel Ingelin Angerborn bättre med sina rysliga böcker.

Om ni inte redan har gjort det så tycker jag att ni ska lyssna på vinnarprogrammet från Barnens Romanpris. I slutet av programmet intervjuas Kristina Ohlsson, då hon berättar om sina somrar i Åhus och vilka skräckböcker hon gillar allra mest.

Håll i er nu! I januari nästa år kommer fortsättningen, Silverpojken. Såklart ska jag läsa!

  1. Ping: Mysteriet på Hester Hill | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s