Jack är tillbaka!

drakar-i-globenJag fastnade direkt för Jakten på Jack när den kom 2011, en serie som kan ses lite som de yngres svar på Cirkeln-hypen eller en svensk, avskalad och mycket tunnare Harry Potter.

Illustrationerna är jättebra, karaktärerna genomtänkta och inte klyschiga (exempelvis är Jacks faster Betty en cool och smart trollkunnig, motorcykelåkande hårdrockare). Böckerna är precis lagom läskiga och väldigt spännande (om man är runt sju, åtta, nio, tio år). Drakar i Globen är den första delen i en ny serie om Jack, som heter Spådomen om Jack. Den tar vid där Jakten på Jack slutade. Det börjar med att ett dåligt omen upptäcks, tretton korpar sitter i närheten av Jacks hem. Sen får Jack ansvaret att ta hand om den första draken som funnits på jorden på över 1000 år. De blir vänner men denna vänskap är förenad med livsfara, drakens närvaro har nämligen lockat fram den sjukt läskiga Drakdödaren…

Drakar i Globen är bra och lika spännande som tidigare böcker. Det jag kan invända mot är att det lite känns som att detta bara är en upptrappning, som att den riktiga”storyn” bara är på väg att börja när boken tar slut, men alla som gillade Jakten på Jack bör läsa den här också.

En kommentar

  1. Ping: Fortsättning följer… | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s