Dystopier för hela slanten

DivergentEfter att ett tag ha varit trött på att läsa dystopier (kändes det inte som det kom ut alltför många där ett tag?) så har jag nu läst en av dem som jag ratade för ett år sedan. Nämligen Divergent (vi läser den i min bokcirkel så jag blev mer eller mindre tvingad). Och håll i hatten så bra den är! Kanske tycker jag det bara för att jag har pausat från dystopierna ett tag eller helt enkelt för att den är otroligt bra! Den har allt som en bra dystopi ska ha; spänning, samhällskritik och kärlek. Dessutom gillar jag personbeskrivningarna, där varje karaktär har många nyanser och de inte alls blir så stereotypa som de hade kunnat vara.  Huvudpersonen Beatrice till exempel är ingen superhjälte och ibland är hon till och med osympatisk, men jag gillar och hejar på henne. Nu ska jag läsa uppföljaren Insurgent. Dessutom kommer filmen under våren 2014, med bland annat Kate Winslet och Shailene Woodley i huvudrollerna.

Om ni som jag blir sugna på att läsa fler dystopier så kommer här några godingar som ni kan kolla in:

1. Ful-triologin av Scott Westerfeld
2. Den femte vågen av Rick Yancey
3. Blodröd väg av Moira Young
4. Little Brother av Cory Doctorot

Jag kommer ge minst en av dem till någon jag tycker om i julklapp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s