Blå är den varmaste färgen

blue-is-the-warmest-color-coverNi får inte missa den tecknade serien Blue is the warmest color (finns inte översatt till svenska än)! En jättefin skildring av stark förälskelse, sorg och hur svårt det fortfarande kan vara att få älska den man vill.

Boken handlar om Clementin som när hon är 15 år en dag möter en person på gatan som hon blir blixtförälskad i. Att personen som Clementin blir så kär i råkar vara en tjej innebär inte att detta blir en berättelse om lycklig kärlek, utan istället handlar det om hur Clementin får kämpa för sin kärlek; mot föräldrarna, vännerna, omgivningen och även sig själv.

När ni har följt mitt råd och läst boken så borde ni även se filmen som är baserad på den. I Sverige heter den Blå är den varmaste färgen och den fick guldpalmen på Filmfestivalen i Cannes i år, kolla in filmtrailern:

En kommentar

  1. Ping: 18. En sorglig. | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s