Vi måste sluta ses på det här sättet

vi måste sluta sesFör några veckor sedan hetsläste jag Johanna Lindbäcks och Lisa Bjärbos Vi måste sluta ses på det här sättet. Och jag menar verkligen. Hets. Läste. Det är något i Gilla förlags sätt att ta sig an böcker som tilltalar mig.  Kombinationen av ett slags storpocket med mjuk härlig pärm gör den inte bara lätt att ha med i väskan, den är också osedvanligt sängvänlig. Snygga framsidor är det också. Nog om detta. Till innehållet.

Storyn är egentligen inte särskilt ny (till en början). Hanna möter Jens, Jens möter Hanna, tycke uppstår. Om först något motvilligt. Men man fattar ju. Det kommer bli love in the air. Och så ett one-night-stand som heter duga. Kanske Hannas första. Men det anas en konflikt. En liten flicka på tre år närmare bestämt. Som är Jens dotter som just vid en-natts-ståndet finns hos exet. Barnets nyutflyttade mamma. Och så glöms det att lämnas telefonnummer och grejor när Jens måste rusa över till exet och lämna barnets astammedicin.

Kanske skulle det inte blivit mer än så. Kanske Hanna skulle varit helnöjd med en natt av hänryckning och Mötet. Nyseparerade Jens comeback på sexarenan. Men det blir ju mer än så såklart. Jens ska nämligen börja nytt jobb, som personlig assistent åt en kille som går på gymnasiet. I samma klass. Som Hanna. Intrigen tätnar.

Det är alltid kul att läsa böcker där författare samarbetat. Både Bjärbo och Lindbäck har starka personliga röster, ibland blir det kanske för stora skillnader i språket. Eller är det ett oerhört medvetet drag hos författarna? Är det så att det snarare förhöjer skillnaderna i Jens och Hannas personligheter?

Jag hajade också till vid de oerhört spexiga och ironiska dialogerna mellan Hanna och Jens i början av boken, men det tog inte lång stund förrän jag inte brydde mig särskilt. Det är så deras relation är på en gång, och blir. De blir jargongiga på ett sätt som jag kanske stör mig på hos verkliga par, kanske är jag till och med sån själv.

Sammanfattningsvis – ett författarsamarbete som är helt klart fullt godkänt. Det var ett driv i texten som inte släppte, jag var bara tvungen att veta vad som skulle hända Jens och Hanna. Ser fram emot fler av författarparet och önskar mig en bok om kärlek för killar i högstadiet, kan jag få beställa det? Med samma humor som i Vi måste sluta ses på det här sättet kan det inte bli annat än grejt.

Titta! På Bokhora.

En kommentar

  1. Ping: Emmas julklappstips 16-20 år | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s