Om detta talar man endast med kaniner

Om-detta

samhörighet

är kanske något man måste hitta

inom sig själv

Det här är en liten bok som kan förvirra en och som är svår att placera i ett fack. Det är lätt att tro att detta är en bilderbok till små barn men börjar man läsa så förstår man att detta är något helt annat. Om detta talar man endast med kaniner har illustrationer och kortare textsnuttar på varje sida, men den är skriven för personer runt tolv år och uppåt. Som en blandning av ett seriealbum och poesi. Boken är sorgsen, tänkvärd och tar upp ämnen som ensamhet, identitet och hur en kan se på livet. Trots det svåra och sorgliga så lyckas Anna Höglund (som gjort både text och illustrationer) ändå med att att få in humor.

Jag tycker om Om detta talar man endast med kaniner, både texterna och illustrationerna, den är verkligen fin! Känslan jag fick när jag läste boken var väldigt lik den jag känner när jag läst Shaun Tans böcker, kanske framförallt Det röda trädet och Ankomsten. Inte för att illustrationerna påminner om varandra utan det är stämningen. Jag tänker också lite på Jan Stenmark.

Då boken har en ganska speciell form, tänker jag att den exempelvis skulle funka jättebra att läsa och diskutera i en grupp med unga.

  1. Ping: 7. Älskar bilderna. | Bokfreak
  2. Ping: Livet kan bara förstås baklänges, men det måste levas framlänges | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s