Dag 31 – Höstlängtan

Nummer 12 2013Jag älskar sommaren! Men när jag bläddrar i Höstens böcker är det klart att jag börjar längta… Vi är många som knappt kan vänta på Nyckeln, avslutningen på Engelsforstrilogin. (15 november är datumet ni ska kryssa för!)

Några av mina favoritförfattare kommer med nya böcker i höst. Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäcks Vi måste sluta ses på det här sättet (som sagt), Jenny Jägerfelds Jag är ju så jävla easy going och Marie-Chantal Longs Älska bara mig kommer jag att kasta mig över. Ingrid Olssons Fulast i världen också. Och En varm vinter av Christina Wahldén.

Älska mig bara migJag är ju så jävla easy going Fulast i världen
Ljus ljus ljus av Vilja-Tuulia Huotarinen (den ska vara ”Finlands bästa ungdomsbok”!) är jag lite nyfiken på. Liksom Flyt som en fjäril, stick som ett bi av Elin Nilsson (Elins första bok, Istället för att bara skrika, ligger faktiskt i en av mina ”böcker att läsa under sommaren-högar”).

Katarina von Bredow, Johanna Lindbäck och Ida Pyk har tidigare skrivit för något äldre ungdomar. I höst kommer de med varsin bok som passar dig som är mellan 9 och 12 typ. Du & jag, Lite ihop och Bättre snart heter de. Lasse och Majas tjugoandra (!) deckargåta tycker jag inte heller du ska missa! För det tänker inte jag. Cykelmysteriet heter den.

Ljus ljus ljusDu & jaglite ihop

Vad hittar vi på? Läs mer om Sommar med Bokfreak.

En kommentar

  1. Ping: Sommar med Bokfreak | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s