Blunda och hoppa

blunda-och-hoppaRemy har precis slutat high school och har en sista sommar kvar i sin uppväxtstad med sitt gamla kompisgäng. Till hösten ska hon iväg till ett nytt liv i LA på det flashiga colleget Stanford. Remy är uppväxt med en mamma som försörjer sig på att skriva sensuella kärleksromaner och som just är på väg in i sitt femte äktenskap. Sin pappa har hon aldrig haft någon relation till, han dog när hon bara var några år gammal. Remy är hård, bestämd och pedant. Hon har stenkoll på ekonomin, gör slut med alla sina kärlekar innan det blir något seriöst, säger sanningar till sina vänner och det är hon som styr upp det där hemma när hennes mamma flippar. Men så träffar hon Dexter, som ihärdigt försöker bli en del av hennes liv, Dexter som kan ses som allt det Remy hatar förkroppsligat…

De som älskar Sarah Dessens böcker kommer inte bli besvikna. En mysig kärlekshistoria, humoristisk men med ett fint stråk av sorglighet och allvar. Jag gillar den mycket, framförallt uppbyggnaden av karaktärerna, de har djup och tvetydighet, vilket gör att jag lär känna dem. Jag kan störa mig lite på att det är ”gitarrkillen” Dexter, som ska komma in i Remys strukturerade liv och vara så härligt avslappnad (glömma att betala räkningar, ha bananätartävlingar och bo med en massa killar från sitt band i ett slitet hus) men på grund av att dessa figurer har djup och inte bara är stereotyper så gör det inte så mycket, man känner för dem och jag vill inte att boken ska ta slut.

One comment

  1. Pingback: Dag 1 – Tävling! | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s