Efterlängtat om showtjuv

showJag (och en massa av mina elever) har längtat efter uppföljaren till Only väg is upp. I Stjäla the show får vi träffa Filippa Karlsson igen. Vi får följa med henne när hon på skakiga ben börjar sina första dagar på den prestigfyllda scenskolan RoyDram i London, och sedan vad hon upplever under sina tre år där.

Jag har nästan konstant läst i Stjäla the show under de senaste dagarna (på tåg, på caféer, hemma hos vänner, i hissen…) när jag inte läst har jag längtat efter att slukas in i Filippas värld igen. Även om Stjäla the show utspelar sig på en scenskola så är detta framförallt en bok om vänskap och kärlek. Precis som i Only väg is upp så lyckas Emmy Abrahamson att skriva roligt, lite ”bubbligt-ytligt” med samtidigt mycket smart, som att en märker att författaren skriver om något lättsamt för att i slutändan kunna visa på något större och genomtänkt.

Nu vill jag bara läsa tredje och sista delen i denna triologi; Make it stort!

One comment

  1. Pingback: Make it stort | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s