Vi är inte sådana som i slutet får varandra

Vi är inte sådana som i slutet får varandraEn liten del av långhelgen tillbringade jag med Cassiopeja Svensson, tjugoårig juriststuderande som är måttligt förvirrad över livet. En del av förvirringen består i att hon aldrig träffat sin pappa. Cassiopeja kom till en natt i Paris, när hennes mamma ensam åkt dit för att leva livet fullt ut innan hon började plugga till tandläkare.

Cassiopeja tror inte på kärleken, på tvåsamheten, på the one and only. Hon är helt övertygad om att drömmen om den stora kärleken bara är en bluff, som mänskligheten påverkats av alla kärleksfilmer som nånsin producerats. Hon skriver brev till Christer Fuglesang för att försöka få svar på saker som snurrar i hennes skalle.

Men så plötsligt en dag står Han där. Han som fullständigt knockar Cassiopejas värld. Hur kan hon inte tro på kärleken när hennes kropp dunkar så?

Det här är Katarina Sandbergs debut som författare, även om hon skrivit väldans mycket tidigare (och det märks!). Jag gillar det tokmycket. Jobbigt, roligt, härligt och med driv i texten. Jag erkänner. Läste boken som om jag hetsåt en påse lördagsgodis. Den fyllde mig till brädden av kolasnören, utropstecken, lakritsbåtar och sockerchock. Och det handlar inte bara om kärlek. Det är en historia minst lika mycket om vänskap och att hitta sin identitet i det där förvirrade vi kallar livet.

Ett litet utdrag (från sidan 57) jag älskade: Min största fobi här i världen är som bekant elvaåriga tjejer. Jag utvecklade fobin när jag själv var elva. Precis i ingenmanslandet mellan liten och stor började jag bygga upp ett hat mot mina kompisar och mig själv. Jag hatade att vi började använda snobben-bh:ar fastän vi knappt hade några bröst. De värsta i min klass, Linda och Sanna, snattade stringtrosor på H&M som de handtvättade för att deras mammor inte skulle upptäcka det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s