Bokfreak frågar: Anette Eggert

Anette EggertJag träffade Anette Eggert när hon höll i en skrivarworkshop för mina elever och då passade jag på att intervjua henne om författartips. Anette har skrivit ungdomsboken Kan vi inte bara låtsas som om ingenting har hänt och är nu aktuell med en serie för yngre barn som heter Djurräddarklubben, som hon släpper en ny del av i augusti. Det visade sig också att Anette just nu skriver på en ny ungdomsroman, spännande!

Vad är ditt bästa tips till någon som drömmer om att bli författare?
Ge inte upp, även om du har motgångar. Läs mycket! Se hur andra författare gör. Få tips och inspiration. Till sist hittar du ditt eget sätt. Skriv mycket. Om och om igen. Till slut sitter det!

Vilka egenskaper tror du är bra att ha om man vill bli författare?
Att man är envis, ödmjuk, öppen och nyfiken.

Du har skrivit böcker både för yngre och äldre barn, vad är skillnaden mellan att skriva till barn, ungdomar eller för vuxna?
Beror det kanske på innehållet i berättelsen? Jag vet inte. När jag hade skrivit min debutroman för ungdomar Kan vi inte bara låtsas som om ingenting har hänt var jag helt slut under väldigt lång tid. Det var ett för mig, känslomässigt innehåll, som jag verkligen levde med dag och natt. Likadant är det med ungdomsromanen jag skriver på nu. När jag skriver om Valle och Vilma i Djurräddarklubben för lite yngre barn, då har jag väldigt roligt! Det känns som om jag hänger med de här tjejerna på riktigt, och är med på deras bus. Inte lika jobbigt för kroppen 🙂

Du håller på med en ny bok just nu, kan berätta något om den?
Hmm… Inte mer än att jag hållit på med den för länge, tre år, och att den nu tagit en helt ny, spännande vändning, som jag aldrig själv trodde. Den har också ett allvarsamt innehåll, men samtidigt en lätthet, som känns skön. Jag hoppas att den blir färdig snart! Och Djurräddarklubben 2 kommer i augusti, den är klar! Handlar om Knubbfisken, som måste räddas!

(foto: Andreas Rasmusson)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s