Nytt om Millan

millanJag har läst godingen Millan – hästar, hundar och hår under armarna.  Det är den femte boken om Millan, men jag som inte har läst de andra fyra tyckte det gick utmärkt att läsa denna fristående. Millan är nu 12 år. Hon tänker mycket på hur hon ska få rida sin sköthäst Zita, hur hon ska få råd att köpa en egen hund och om hon kan bli Lucia trots att hon är rödhårig.

Jag tycker Millan är en härlig ny bekantskap. Hon funderar på helt vanliga vardagsproblem, men det blir aldrig tråkigt, tvärtom är det riktigt mysroligt. Boken utspelar sig på 70-talet men jag tror inte att det är några problem för dagens 9-13-åringar att känna igen sig. En bok som passar lika bra till högläsning som att läsa själv.

En kommentar

  1. Ping: Emmas julklappstips 10-13 år | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s