Mellanrum som känns

Mellan dig och digJag gillar Katarina Kieri! Framförallt gillar jag hennes senaste bok för unga! Mellan dig och dig ger mig en mjuk och varm känsla i kroppen. Den handlar om sjuttonåriga Tora. Hon är ganska ensam. Eller Ivar har hon ju. Ivar är en vän, som kanske (?) kan bli en pojkvän… Tora känner sig lite osäker vad gäller den saken. Det finns en obalans, en känsla av att inte nå ända fram. Ett mellanrum. En pappa som är något kantig och inte vågar tränga sig på, och en mamma som stuckit med en gris. Och Jonna som en gång var en bästis, Larisa som snodde henne och Sonja i kulturgruppen. De blinkar förbi. Sven, bibliotekarien, finns också där. Han ser henne. Eller? Tankarna är många. Hon skriver för att känna dem, spara dem.

Det är något med Tora jag känner igen mig i som sjuttonåring. Inte hur hon har det. Mer hur hon tänker, vrider och vänder. Känner. Känner efter. Det låter kanske sorgligt, men det är det inte. Visst har Tora det skitjobbigt, men hon går igenom det. Hon är sig själv nära. När jag tänker efter är nog Tora lite mer som jag ville vara.

Språket är som vanligt i Katarinas böcker fantastiskt! Hon har ett alldeles eget sätt att skriva; stillsamt, med detaljer. Med mellanrum. Det känns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s