Bokfreak frågar: Katarina Kieri

https://i0.wp.com/bilder.norstedts.se/bilder/person/224/kieri_katarina_7.jpgJag gillade som sagt Mellan dig och dig. Framförallt dröjde sig Tora (som det handlar om) kvar i mitt huvud… Jag ville veta något mer om henne. Sagt och gjort. Jag skickade iväg ett par frågor till Katarina Kieri. Och visst är det något med Toras blåa skor?! (Jag vill typ ha dem!) Att slutet är slutet känns fint.

Varför ville du skriva just om Tora? Är hon någon särskild?
Exakt hur personer växer fram är nästan omöjligt att veta, just Tora närmade sig nog långsamt och försiktigt, under lång tid. Hon blev synlig hösten 2010 när jag gick omkring i en skog utanför Norrtälje och sparkade i löv, hon flyttade genast in i mig, tror att jag först såg hennes knallblå skor. Precis som alla personer jag skriver om är hon någon särskild, även om hon liknar andra jag skrivit om och kanske lånat några drag från mig själv. Jag ville skriva om klass och klassresan, om att inte försonas med en förälder, om att pröva sig själv, skava mot andra människor, jag kände att Tora var en som skulla klara det.

För vem passar Mellan dig och dig extra bra, tycker du?
Det kan jag omöjligt veta, jag spekulerar överhuvudtaget aldrig i sådant.

Kommer det en fortsättning?
Skulle inte tro det. Jag är inte den som skriver fortsättningar. Men säker kan man aldrig vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s