Barnboksfrukost i Malmö

20130419-130231.jpgMina fredagar är av den glassigare sorten. Varje torsdag är som fredagar för andra eftersom jag är föräldraledig på fredagarna med min fina dotter Juni.

Idag blev det dock inte den vanliga pyjamassåsningen som vi brukar ägna oss åt. Istället hoppade vi in i bilen och drog till Rosengårds bibliotek (i Malmö). Där hade B Wahlström bokfrukost för återförsäljare, bloggare och andra boknördar.

Min största farhåga var att dottern skulle tröttna fort fort, men tack vare russin, böcker, dricka, Bamsen och dockan Kim lyckades vi fokusera i 30 minuter. Under de minutrarna fick vi reda på lite mer om B Wahlströms läsprojekt och Tony Manieri berättade om hur han jobbar med skrivande i klasser (med Skapande Skola mestadels). Mycket intressant och roligt att höra. Blev mycket nyfiken på att läsa Möllevångsskolans bok, som enligt Tony var mycket speciell och som han skapat tillsammans med eleverna.

Sen var det dags för Camilla Jönsson och prata om sig och sin debutbok Det går bara inte. Och det var ju väldigt talande för min dotters tankar kring bokfrukosten. Vi fick dra oss tillbaka lite fint och hänga bland bilderböckerna, rita lite teckningar och chilla i allmänhet. Det var ju också väldigt trevligt. Men det blev extra trevligt när frukosten var slut och goodibagen kom i min hand. I den fanns Det går bara inte, Hemlös, Raahas tidsmaskin och Toro! Toro! Har inte läst en enda, men ska nog ta och börja med Tony Manieris Raahas tidsmaskin. Någon som läst den?

Med detta önskar jag er alla fina en riktigt mysig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s