The hostfunderingar

I veckan har The host premiär. Stephanie Meyers bok som (iallafall bland mina elever) inte alls nått samma utlåning som böckerna i Twilight-serien. Jag får alltid lite delade känslor när en bok blir film, för det är många kids som tycker att det räcker med att se filmen.

Bok och film ska ses som två olika upplevelser, tycker jag. Det är inte samma sak. Nyligen såg jag The perks of being a wallflower. Och sen läste jag boken. Och jag visste att jag skulle få ångra det. Boken ger alltid mig något annat. Mer djup helt klart. Och det är ju inte svårt att förstå att en film aldrig kan få med alla delar som en läsupplevelse kan. Men i The hostfallet kanske det kan få nya elever att hitta boken. Och då blir jag glad! Och boken också kan jag tänka.

En kommentar

  1. Carro

    Jag tror att det ofta är så att film lockar nya läsare. Wallflower blev ju inte särskilt omskriven förrän filmen kom ut, som ett exempel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s