Mitt i prick

Förr eller senare exploderar jagFör några dagar sedan läste jag ut John Greens Förr eller senare exploderar jag. Det tog tid för mig att läsa. Först tog det emot. Det var jobbigt med cancer och all skit som följer med det. Fina Hazel och Augustus. Sorgligt så det förslår. Men såklart rycktes jag med. De sista sidorna läste jag sakta, sakta för jag ville inte att boken skulle ta slut.

Förr eller senare exploderar jag är en bok jag inte är, kanske aldrig blir, färdig med. Jag kommer att läsa om den, vika hundöron, stryka under älsklingsmeningar. Jag gillar att den känns smart på något sätt. In i minsta detalj rätt. Och Hazel och Augustus. Dem vill man ju hänga med. Varje dag.

Maria har också läst och ÄLSKAR. Hon tyckte att den engelska titeln var snäppet bättre, men jag måste säga att jag tycker den svenska är mitt i prick! Läs så förstår du varför. Glöm förresten inte att kolla in den otroliga webbshopen som Maria hittade häromdagen!

Nyligen blev det också klart att boken ska filmatiseras. Här kan du läsa mer om det. Lite nervös blir jag när jag tänker på det. Går det verkligen att göra den här boken rättvisa på film?

 1. Jana

  Läste den förra veckan, och efter att alla har höjt den till skyarna hade jag förstås höga förväntningar på den. Och den levde inte riktigt upp till dem. Visst var den bra och väldigt sorglig, men jag tyckte inte att den var sådär AMAZING som alla tycker att den är.

   • Anna-Maria

    Jag kände också så med Jellicoe. Vad jag saknar är den fantastiska ”psykologin” som finns i t ex Wallflower och Förr eller senare…. Jag tycker att JR känns så kall och oengagerande. Språket är bra visst men…

 2. lenatjern

  Jag har läst hans första bok Var är Alaska och den var så sorglig, fantastisk och kröp innan för skinnet. Det här låter som en bok jag ska läsa.

 3. Anna-Maria

  Gillade var är Alaska mer…Men jag vansinnes-älskar ‘Var är Alaska’ och den här ”bara” älskar jag. Jag gillar att JG ‘vågar vara lärd’, med alla referenser.

 4. Ping: Emmas julklappstips 16-20 år | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s