Crossover

fågelhusetEster Roxbergs andra roman Fågelhuset handlar om Liv. Hon är i tjugoårsåldern och drömmer om att jobba i kulturbranschen. Efter att hon har gjort slut med sin pojkvän flyttar hon till storstaden där hon får möjlighet att praktisera (oavlönad) på ett bokförlag, ”kontoret”. Där träffar hon en rad udda personligheter. Särskilt Chefen lägger ett väldigt stort ansvar på Liv och han vill gärna att hon ska ställa upp och jobba under alla dygnets timmar. Även kollegan Lou som Liv inleder ett förhållande med är en mycket speciell man. Han tror sig vara Lou Reed, flyttar snabbt in hos Liv och visar sig vara minst lika krävande som arbetsplatsen. Ester Roxberg själv är född 1987 och har tidigare utkommit med romanen Antiloper. Hon har själv varit volontär, praktikant och sedermera anställd i kulturbranschen. Denna bok är klassad som en vuxenbok men jag tror att alla över 15 år kan läsa den och njuta av den. Så leta efter Fågelhuset på vuxenhyllan på biblioteket.

Om du, som jag, inte har läst Roxbergs hyllade debut Antiloper så kommer den ut i pocket imorgon.  Jag tänker kasta mig över den så fort jag har fått tag på ett exemplar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s