Gul utanpå

ImagePatrik Lundberg var nio månader när han adopterades från Korea och växte upp i Sölvesborg. I denna självbiografi berättat han hur det är att få stå till svars för sitt utseende och svara på frågan ”var han egentligen kommer ifrån”.

I vuxen ålder reste Patrik tillbaka till Korea för att läsa på universitetet och för att leta upp sin biologiska familj. Det blev en resa full med kulturkrockar, identitetssökande och stora känslor.

Patrik (som är journalist) har ett vardagsnära språk och som läsare möter man inte mycket motstånd. Även om jag på många sätt tyckte det var intressant att läsa om Patricks liv med utanförskap och identitetssökande så fanns det trots allt några saker som störde mig i denna djupt personliga bok. Bland annat hade jag gärna läst mer om hans svenska familj. Hans pappa flyttade från familjen när Patrik var liten och hans mamma blev sjukskriven och alkoholiserad. Hur det var att växa upp i denna familj får vi veta mycket lite om, trots att det måste ha präglat Patrik mycket. Fast det kanske är en helt annan historia…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s