Kickboxaren

Omslagsbild, Kickboxaren Alldeles ny är Kickboxaren av Niklas Krog och Maria Björn. Niklas har skrivit flera böcker innan (jag tokgillar ju Turk och Ayla), men det är Marias första (Maria är f.ö. en fin, fin vän till mig). Så ni kan ju gissa att jag tänker läsa så fort jag kommer över den. Jag tror också att det är en bok som många har saknat, fast de kanske inte vet det än.

Det handlar om Eremias. Han går första året i gymnasiet, bor med sin mamma och sin lillebror och lillasyster. Pappa Kebron dog i kriget i Eritrea. För länge sedan. Allt börjar med en brutal misshandel, en kille slår ner Eremias och tar hans telefon. Eremias skäms, och han är arg, svart av ilska. Han vill hämnas och börjar därför med kickboxning i en klubb. Men hur ska han använda det han lär sig? Han får bara kickboxas för att försvara sig. Annars blir han avstängd för alltid.

Lätt att läsa och eventuell fortsättning gör bara det hela bättre! Här kan du få dig ett smakprov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s