Onda krafter i Sollentuna

sollentunaCoco Modysson är serietecknare och Onda krafter i Sollentuna är hennes första ungdomsbok. Vi får lära känna Alexander som hela sitt liv har känt att han drar till sig konstiga saker. Han önskar själv att han var ett vanligt okomplicerat sportbarn som bodde i ett radhus. Men det är han inte, han har precis flyttat med sin pappa till Sollentuna. Där har de flyttat  in hos pappas nya sambo, en konstig präst och hennes dotter. Hans mamma har drabbats av en mystisk sjukdom och när Alexander tar hand om hennes hund träffar han Maxine som inte heller hon är helt okomplicerad. Alexander är mycket intresserad och fascinerad av Maxine. Hon är dock inte så intresserad av att hänga med honom och i brist på sällskap så börjar Alexander istället hänga med sin klasskompis Viola (som han egentligen inte gillar) och hennes cp-skadade bror.

Jag gillar verkligen karaktärsbeskrivningarna och humorn i den här boken, trots det måste jag tyvärr säga att storyn inte riktigt engagerade mig. Den var lätt att läsa och lätt att glömma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s