Julkalendern 2013(!)

Visst gillade vi Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst?! Mest gillade jag den snustorra humorn, typ när pappa Stig klagar på skrivkramp och tar sig för armen 🙂 För dig som missade eller vill se om alla avsnitt finns de på svtplay.se i två veckor till. På Barnkanalen finns dessutom ett roligt test där du får veta vem du är i julkalendern. (Jag blev Stig!)

Trots att 2013 nyss börjat är det klart att julkalendern det här året blir Barna Hedenhös uppfinner julen. Den baseras på karaktärerna från Bertil Almqvists klassiska böcker. Det är en nyskriven historia som tar med familjen på en resa till Stockholm anno 2013, där ”de hamnar i komiska och spännande situationer när stenålder möter samtiden”. Inspelningen har redan börjat! Mamma Knota och pappa Ben kommer att spelas av Sissela Benn och Fredde Granberg. Blir riktigt roligt tror jag!

2 comments

  1. Mårten

    När jag praktiserade på SVT våren 1995 fanns där oanvända (tror jag!) Hedenhösmodeller i deras arkiv, det var båten och bilen minns jag. Superfina! Har för mig att det var till en julkalender som aldrig blev av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s