En inte så katastrofal historia

Mellan alla Bokjuryböcker för 9-12åringar som jag pressar mig igenom slank den här boken förbi.

Starkt skeptisk började jag läsa Vår katastrofala historia av Jess Rothenberg som handlar om osttjejen Brie. Hon dör redan efter några sidor i vad som verkar vara krossat hjärta. Det är ungefär där jag känner att boken är några snäpp för tramsig för mig. Men… den tar sig.

Brie kommer efter sin begravning till ett slags ingemansland där döda befolkar bland annat en pizzeria. Där möter Brie Patrick, en till utseendet 80-talssnygging i klass med Tompa Cruise och han försöker lära henne allt man behöver veta när man nyligen dött och kommit till… ja, vadå?

Det här är en skruvad historia med knasiga karaktärer. Den hoppar i tiden fram och tillbaka och Brie rör sig mellan de döda och levande på olika sätt för att försöka förstå vad det egentligen var som hände. Efter halva boken är jag fast, och det är först då som jag ser att boken inte är så glättig som jag först trodde.

En bok om döden och om att försonas med livet. Och att aldrig släppa taget om sitt livs kärlek. Men det kanske inte är den kärlek som Brie först tror.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s