Det kunde vara du

”Det kunde vara du” är en rätt sliten fas men när man läser Janne Tellers nya bok Om det var krig i Norden så blir iallafall jag helt övertygad om att det kunde varit jag som var tvungen att fly från mitt hemland. I Tellers bok har det blivit krig i Sverige. Det finns krypskytar överallt, det är farligt att till och med gå ut och hämta vatten. Tortyr och mystiska försvinnande är vardagsmat. Till sist blir det som ska vara jag tvungen att fly till Kairo för att försöka starta ett nytt liv i ett land som aldrig kommer att kännas som hemma.

Janne Tellers bok kom först ut på danska men har nu översatts till en rad språk, bland annat svenska. Det är en tunn lite bok, endast 51 sidor, med en hel del bilder. Det går fort att läsa men den stannar kvar i sinnet länge, länge. Självklart ett måste för alla att läsa och prata om. Perfekt att diskutera i skolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s