Bokmässan är inte för mig i år heller

Förra året låg jag och svettades i en förlossningssäng. Älskade barnet kom precis i tid till Bokmässan. Och i år dissar jag den helt. Min fina ettårings tålamod är inte så fint som jag skulle önska. Och tur är väl det. Istället ska jag gunga, gå runt och titta på fimpar i sandlådan och fira ettåring. Läsa många böcker och tänka på mässhallar fulla av människor. Och inspiration.

Men OM jag hade varit där hade jag velat…

lyssna på Emmy Abrahamsson när hon pratar om sin nya bok Only väg is upp. Jag är ju dessutom lätt starstruck på Peter Barlach (hans nya Det är jag som är Caroline, ligger högt upp i min att-läsa-hög) så honom hade jag också lyssnat hänfört på.

Sara Bergmark Elfgren verkar ha sjukt mycket att göra på Bokmässan, så henne hade jag velat se, kanske ge henne en druvsockertablett och en peppande ryggdunk. Lisa Bjärbos böcker är så fina, fina och kanske hade jag nyfiket smugit förbi för att känna om hon doftar så gott som jag tror.

John Boyne  är för irländsk för att våga missa. Hans senaste Pojken som sprang bort, förtrollande bra. Jenny Jägerfeld som varit med och skrivit i två aktuella novellsamlingar för unga, och Jenny Valentine – min senaste favvoförfattare.

Erlend Loe är en av mina äldsta bästa författare – Naiv Super ändrade nog mitt sätt att se på världen lite. Nu kommer han med en ny bok, vuxenbok, men vadå, han är ju min favvo!

Michelle Pavers Vargbröder är ju en gigantisk lässuccée, men nu kommer hon äntligen med nytt – Bronsdolken. För stor författare för att missa. Alltid kul att se FÖRFATTARNA i verkligheten. De är alltid mycket kortare än i mina fantasier.

Men. Nu åker jag ju inte till mässan. Du som ska? Kan du? Titta, dofta, lyssna och gosa lite med Erlend Loe åt mig? Då skulle jag bli så glad. Men nästa år. Då. Då. Då. Då vet jag vad tvååringen ska få i födelsedagspresent. En resa till Göteborg med mamma.

En kommentar

  1. Unga böcker

    Åh, nu längtar jag ännu mer. Fast även om jag är där så jobbar jag ju, så oddsen för att jag hinner ta in något utanför montern är små. Och när jag väl ser författare irl kan jag aldrig riktigt tro att det är dem, och så vågar jag inte säga något.

    Och bästa tvåårspresenten! På Barnens torg kan man leka sig till utmattning utan problem ^^.

    /Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s