Petter Lidbeck

En av Bokfreaks favoritförfattare är Petter Lidbeck. Tyvärr har han inget på gång just nu för barn eller ungdomar, men vi kan ändå inte låta bli att ställa våra månadsfrågor till honom. Mailbomba honom gärna om du som vi tycker att han borde skriva ett nytt mästerverk.

Beskriv dig själv med tre ord…
Dum, fåfäng, gnällig. På det viset skiljer jag mig inte från andra skrivande män.

Vilken bokkaraktär känner du dig besläktad med?
Krösamaja. Finns ingen annan.

Vad omger du dig med när du skriver?
Har jag flyt vill jag helst vara ifred. Har jag det inte önskar jag mig arbetskamrater att störa. Men flöde eller inte blir det många vändor ut i köket för att ”titta kylskåp”.

Har du någon ny bok på gång just nu?
Just nu jobbar jag parallellt på två spänningsböcker för vuxna. Jag tvivlar på att det blir fler barnböcker från mig. Jag försöker men det är tvärstopp. Vilket känns lite småtrist.

Vad läste du som ung?
Tintin, Lucky Luke, Knallhatten och Spirou. Enbart seriemagasin. Den enda barnbok jag kan påminna mig att jag läste som barn var Patriks snabbverkstad av Ulf Löfgren. Den är å andra sidan en av de bästa som gjorts.

5 snabba:
Fantasy eller kärlek? Kärlek, så klart.
Nobelpris eller Bokjurypris? Ja, vad säga? Det ena har jag fått, det andra är inte aktuellt. Skillnaden, utöver pengarna och prestigen, är att Bokjurypriset är viktigare för den som får det än för dem som delar ut det.
Träna eller tv? Båda, fast inte samtidigt.
Hund eller katt? Hund
Pizza eller sushi? Sushi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s