Coola Caroline

Jag har verkligen gillat Peter Barlachs tidigare böcker och Det är jag som är Caroline är precis lika bra som de tidigare. Denna gång skriver Peter om en 17-årig tjej med en stark vilja. Caroline har talang för matlagning och hon älskar sex. Dessutom är hon snygg och vet hur hon ska använda det till sin egen fördel. En dag bestämmer sig Caroline för att flytta hemifrån och hoppa av gymnasiet. Hon måste komma bort från sin överbeskyddande mamma och från minnet av sin döda lillebror.

Plötsligt står hon där, mitt i vintern, med en väska och bara sommarjackan på sig och har flyttat. Det enda problemet är att hon inte vet var hon ska ta vägen. Så kommer hon att tänka på Niklas, hockeykillen som hon dumpande men som hon vet att hon kan linda runt sitt finger igen. Så hon flyttar hem till honom, tillfälligt. Carolines pappa, en alkoholiserad slacker som tar dagen som den kommer, har kontakter i matbranschen och fixar ett jobb åt henne i charken på ICA.

Det verkar helt enkelt ordna sig bra för Caroline, hon har jobb och bostad. Hon får dessutom utveckla sin talang för matlagning genom att göra tapas som hon säljer. Snart träffar hon även Andreas, som hyr ut ett källarrum till henne i sina bortresta föräldrars villa. Så nu slipper hon även bo hos Niklas. Och så träffar hon Stephanie, en före detta fotomodell och knarkare som försöker få ordning på sitt liv. I henne möter Caroline för första gången en riktig vän. Vänskapen med Stephanie och mötet med den otroligt snygge gifte man som flörtar med henne på jobbet kommer att förändra Carolines liv drastiskt.

Caroline är cool och Peter Barlach är en fantastisk författare. Han tecknar en för mig väldigt levande karaktär. Det är en bladvändare som slutar med riktig action. Jag tror dock inte att Det är jag är Caroline kommer finnas med mig i tanken lika länge som Barlachs bok  Inte bara tennis, som jag tyckte var fantastisk.

  1. Lisa

    Jag gillade också den här boken jättemycket! Mest för att Caroline var en så fin karaktär – både så stark, värsta superkvinnan, och så känslig och smart. Och för mig har den verkligen stannat kvar efter läsningen.

  2. Pingback: Peter Barlach « Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s