De utvalda

En serie som faktiskt gått mig förbi är den amerikanska författaren Kristin Cashores De utvalda. Konstigt, för den har gjort succé världen över?! Den första Tankeläsaren, placerade sig också högt när gymnasieelever i Älmhult röstade i årets Bokjuryn. Gissa om många sedan frågat om del två, Monstrets dotter, som kom i maj? Klart jag blir nyfiken. Efter att precis ha provläst ett avsnitt ur Monstrets dotter känner jag ett starkt behov av att läsa båda NU!

I en värld med sju kungadömen föds vissa barn som så kallade ”särlingar”, med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Deras familjer får sällan träffa dem igen. De utvalda, särlingarna, är kungarnas redskap och inget annat.

förlagets webbsida läser jag att Kristin Cashore kommer till Sverige i höst! Hon har bjudits in Kristianstad bokfestival och kommer att framträda där fredagen den 7 september. Dagen innan besöker hon Stockholm. Något att hålla ögonen öppna efter.

Vad säger ni som läst då? Är böckerna så bra som jag hoppas?!

6 comments

  1. Paula

    Jag läste Tankeläsaren för inte så länge sedan och den var verkligen sjuuuuuuuuuukt bra så nu står jag i kö på biblioteket för nästa. Längtar!

  2. Amelie

    Har endast läst första boken hittills, men den älskade jag! Har nummer två i bokhyllan, så den ska läsas snarast! Dock så är det de engelska versionerna jag läst/ska läsa 🙂

  3. Anna

    Jag har bara läst första och fastande direkt. Boken lever verkligen upp i förväntningarna. 🙂 Super bra bok! Tyckte kanske inte riktigt om slutet men, men..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s