Besynnerliga barn

När Jacob var liten brukade han farfar berätta historier för honom om ett hus där det bodde besynnerliga barn. Alla hade de olika förmågor och de bodde isolerade på en ö utanför Wales. När Jacob är sexton år dör hans farfar under mystiska omständigheter och Jacob bestämmer sig för att ta reda på mer om hans ursprung. Han tar sig till det övergivna barnhemmet och han hittar en samling märkliga fotografier på märkliga barn. Vilka var dessa barn? Varför skeppades de iväg till en avlägsen ö? Var de farliga eller skulle de skyddas från något?

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children är en skräcksaga. Tyvärr är de inte så läskigt som jag hade hoppat på. Ranson Riggs är, enligt mig, ingen fantastisk författare men bilderna är mycket fascinerande och i dem fastnade jag långa stunder.

Boken kommer på svenska i augusti, överatt av Sanne Näsling. Tim Burton håller också på att göra film på den. Den kommer jag absolut att se, kan bli hur bra som helst.

One comment

  1. Clara

    Nu blev jag ju ännu mer sugen på att läsa denna, trots att eller kanske därför, att du sa att den inte var så läskig. Jag hade faktiskt ingen aning om vad den handlade om innan. Har bara slagits av den underbara titeln flera gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s