Storslagen avslutning på kärlekssaga

När de först träffades i Frost var Sam varg och Grace människa. I Feber hittade de till slut ett sätt för Sam att vara människa, inte bara på sommaren. Men säg den lycka som varar. I slutet förvandlades istället Grace till varg och de skiljdes åt på nytt.

För evigt är sista delen om Mercy Falls vargar. Vädret är ostadigt och Grace skiftar ständigt form. De korta stunder hon och Sam träffas är ömma och kärleksfulla. Det är fortfarande långt till sommaren och Sam saknar henne. Men det värsta är att Isabels far, Tom Culpeper, är fast besluten att utrota vargarna. De dödade trots allt hans son. Snart är också jakten ett faktum. Cole tror sig vara ett botemedel mot vargviruset på spåret. Men tiden är knapp, mycket knapp.

För evigt är är stillsamt berättad, men med en stegrande spänning. Kärlekshistorien mellan Sam och Grace är så innerlig. Innerligt blir det också mellan Cole och Isabel. Ibland. De är olika, men deras tidigare liv skänker djup åt berättelsen. Många gånger har serien jämförts med Twilight. Jag kan förstå varför, men till skillnad från Twilight håller Mercy Falls vargar hela vägen. Där finns en jämnhet som jag saknar i Stephenie Meyers böcker.

Jag tyckte förut att Feber kunde ha varit den perfekta avslutningen på Sams och Graces kärlekssaga (om man räknar bort de sista sidorna när Grace förvandlas till varg), men nu när jag har läst För evigt har jag ändrat mig. Det är en storslagen avslutning som du bara måste läsa om du har läst Frost och Feber!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s